Παρουσιάζουμε δραστηριότητες προώθησης για το έργο SOCENTER
Προώθηση του έργου SocEnter μέσω συμμετοχής στον διαγωνισμό EPALE «Way to Erasmus+»!
Σας προσκαλούμε να διαβάσετε την καταχώρισή μας στην οποία μοιραζόμαστε πρακτικές συμβουλές για την αποτελεσματική συνεργασία σε έργα Erasmus+, με βάση το παράδειγμα του έργου «SocEnter». Το άρθρο μας «Αποτελεσματική συνεργασία στο έργο Erasmus+ στο παράδειγμα του SocEnter» εστιάζει σε βασικά στοιχεία συνεργασίας όπως:
1. Επιλογή εταίρων: Στο έργο SocEnter, συνεργαστήκαμε με ιδρύματα από την Πορτογαλία, την Ελλάδα και την Ιταλία. Κάθε εταίρος έφερε μοναδικές ικανότητες, οι οποίες εμπλούτισαν τις κοινές μας δραστηριότητες.
2. Τακτικές συναντήσεις: Οι διαδικτυακές συναντήσεις τουλάχιστον μία φορά το μήνα μας επέτρεπαν να ανταλλάσσουμε πληροφορίες και να επιλύουμε προβλήματα σε συνεχή βάση. Οργανώσαμε επίσης εκδρομές για την ανταλλαγή καλών πρακτικών.
3. Ανταλλαγή γνώσεων: Δημιουργήσαμε ένα σενάριο που ονομάζεται «Οδηγός για άτομα που θέλουν να δημιουργήσουν έναν κοινωνικό συνεταιρισμό», εκπαίδευση στην πλατφόρμα MOODLE, καθώς και εκπαιδευτικά βίντεο και διαδικτυακά σεμινάρια, διαθέσιμα σε πέντε γλώσσες.
https://epale.ec.europa.eu/pl/blog/efektywna-wspolpraca-w-projekcie-erasmus-na-przykladzie-socenter
Γεγονότα πολλαπλασιαστή
Το έργο SocEnter προωθήθηκε και διαδόθηκε με πολλούς και διάφορους τρόπους, διασφαλίζοντας τη σωστή διαδικασία κοινοποίησης των αποτελεσμάτων του και διευρύνοντας τον αντίκτυπό του. Οι πιο επίσημες εκδηλώσεις σε αυτό το διαφημιστικό ταξίδι ήταν οι Εκδηλώσεις Multipliers που διοργανώθηκαν σε τρεις από τις χώρες-εταίρους: Πολωνία, Ιταλία και Ελλάδα.
Στις παραπάνω φωτογραφίες φαίνονται οι δύο παρουσιαστές από το Ίδρυμα Zofia Zamenhof, οι οποίοι συντόνιζαν και το έργο από την πλευρά του αρχηγού. Δείχνει επίσης το κοινό σε μια από τις εκδηλώσεις όπου συζητήσαμε τα αποτελέσματα του έργου με τους δικαιούχους σε έναν κοινωνικό συνεταιρισμό στο Drobin.
Το δεύτερο σετ φωτογραφιών είναι από το Greek Multiplier Event που διοργανώθηκε σε δύο μέρη για να εξασφαλίσει τη συμμετοχή όλων των ενδιαφερόμενων. Φροντίζουμε πάντα να κάνουμε τις πρωτοβουλίες μας χωρίς αποκλεισμούς και να τις συντονίζουμε σε στενή επαφή με τους δικαιούχους.
Πρόσθετη εκδήλωση διάδοσης στην Πολωνία
Πριν μπούμε στο τελικό στάδιο της διάδοσης του έργου, θεωρήσαμε σημαντικό να αρχίσουμε να μοιραζόμαστε τις δυνατότητες που προσέφερε το έργο SocEnter με το κοινό μας. Γι’ αυτό διοργανώσαμε μια επιπλέον εκδήλωση διάδοσης στην Πολωνία, σε έναν κοινωνικό συνεταιρισμό που υποστηρίζει και διευθύνει άτομα με αναπηρία. Ως βασικός πυρήνας της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, πιστεύουμε ότι προσεγγίζουμε τις κοινότητες και διασφαλίζουμε ότι θα φανούν και θα ακουστούν. Τα σχόλια που λάβαμε από αυτή τη συνάντηση μας επέτρεψαν να βεβαιωθούμε ότι οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες μας στο πλαίσιο του έργου ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των δικαιούχων μας.
Σύνδεσμοι προς τις κοινωνικές μας πλατφόρμες
Μοιραζόμαστε τακτικά νέα σχετικά με το έργο μας και πρωτοβουλίες που σχετίζονται με την κοινωνική επιχειρηματικότητα στα προφίλ μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – τόσο που δημιουργήθηκαν για αυτό το έργο όσο και κύρια για τους οργανισμούς μας:
Twitter (X)
Προώθηση του έργου σε μειονεκτούσες ομάδες
Το έργο SocEnter διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο βοηθώντας τα μειονεκτούντα άτομα να αναπτύξουν δεξιότητες κοινωνικής επιχειρηματικότητας παρέχοντας ολοκληρωμένους και προσβάσιμους εκπαιδευτικούς πόρους προσαρμοσμένους στις ανάγκες τους. Μέσω διαφόρων πρωτοβουλιών και εργαλείων, το έργο προωθεί ένα περιβάλλον μάθησης χωρίς αποκλεισμούς που εξοπλίζει τους συμμετέχοντες με τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να επιτύχουν στην κοινωνική επιχειρηματικότητα.
1. Προσβάσιμες πλατφόρμες μάθησης
Η φιλική προς τον χρήστη πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης που αναπτύχθηκε από το έργο SocEnter προσφέρει ευέλικτες ευκαιρίες μάθησης, δίνοντας τη δυνατότητα σε μειονεκτούντα άτομα να ασχοληθούν με το υλικό με τον δικό τους ρυθμό και σύμφωνα με τα χρονοδιάγραμμά τους. Αυτή η ευελιξία είναι απαραίτητη για όσους μπορεί να έχουν άλλες δεσμεύσεις ή να αντιμετωπίζουν εμπόδια στην παραδοσιακή εκπαίδευση.
2. Μικτή μαθησιακή προσέγγιση
Συνδυάζοντας διαδικτυακούς πόρους με συνεδρίες πρόσωπο με πρόσωπο, το έργο SocEnter φιλοξενεί διαφορετικές προτιμήσεις μάθησης. Αυτή η προσέγγιση διασφαλίζει ότι οι συμμετέχοντες μπορούν να επωφεληθούν από την ευκολία της ψηφιακής μάθησης, ενώ παράλληλα κερδίζουν την προσωπική αλληλεπίδραση και την υποστήριξη που παρέχουν οι προσωπικές συνεδρίες.
3. Ενότητες πρακτικής κατάρτισης
Οι ολοκληρωμένες εκπαιδευτικές ενότητες και οι πόροι που αναπτύχθηκαν μέσω του έργου έχουν σχεδιαστεί για να μεταδώσουν πρακτική γνώση στην κοινωνική επιχειρηματικότητα. Αυτές οι ενότητες περιλαμβάνουν διαδραστικά βίντεο, κουίζ, φόρουμ συζητήσεων και μελέτες περιπτώσεων πραγματικού κόσμου, παρέχοντας μια πρακτική εμπειρία μάθησης που προετοιμάζει τους συμμετέχοντες για πραγματικές προκλήσεις.
4. Εγχειρίδιο για τη δημιουργία επιχειρήσεων φιλικών προς τους ενήλικες
Αυτός ο πολύτιμος πόρος συνδυάζει τη θεωρητική γνώση με πρακτικές ασκήσεις, βοηθώντας τους συμμετέχοντες να αναπτύξουν τόσο μαλακές όσο και σκληρές επιχειρηματικές δεξιότητες. Το εγχειρίδιο προσφέρει συγκεκριμένες οδηγίες για την έναρξη και την κλιμάκωση κοινωνικών επιχειρήσεων, καθιστώντας το ιδιαίτερα χρήσιμο για μειονεκτούντα άτομα που μπορεί να χρειάζονται δομημένη υποστήριξη και κατεύθυνση.
5. Συνεργασία με διάφορους ενδιαφερόμενους φορείς
Το έργο SocEnter περιλαμβάνει ένα μείγμα ενδιαφερομένων από τον δημόσιο, τον ιδιωτικό και τον τρίτο τομέα, δημιουργώντας ένα υποστηρικτικό σύστημα κοινωνικής πρόνοιας. Αυτή η συλλογική προσέγγιση διασφαλίζει ότι τα προγράμματα κατάρτισης είναι σχετικά και αποτελεσματικά, καλύπτοντας τις συγκεκριμένες ανάγκες των μειονεκτούντων ατόμων.
6. Μηχανισμοί συνεχούς ανάδρασης
Καθιερώνοντας μηχανισμούς συνεχούς ανάδρασης με τους συμμετέχοντες, το έργο SocEnter επιτρέπει την επαναληπτική βελτίωση του εκπαιδευτικού υλικού με βάση τις εισροές και τις εμπειρίες σε πραγματικό χρόνο. Αυτό διασφαλίζει ότι η εκπαίδευση παραμένει ανταποκρινόμενη στις ανάγκες των μειονεκτούντων ατόμων, βελτιώνοντας τα μαθησιακά τους αποτελέσματα.
7. Εστίαση στις αξίες και την προσωπική ανάπτυξη
Το έργο SocEnter δίνει έμφαση στην ανάπτυξη βασικών αξιών όπως η υπευθυνότητα, η ακεραιότητα, η συνεργασία και η καινοτομία. Η ενστάλαξη αυτών των αξιών βοηθά τους συμμετέχοντες να οικοδομήσουν ισχυρά ηθικά θεμέλια, ενισχύοντας την αίσθηση του σκοπού και τη δέσμευση για την κοινωνική επιχειρηματικότητα.
8. Ενδυνάμωση και ένταξη
Παρέχοντας σε μειονεκτούντα άτομα τα εργαλεία και τις γνώσεις που απαιτούνται για την ίδρυση και τη διαχείριση κοινωνικών επιχειρήσεων, το έργο SocEnter τους δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσουν θετικές αλλαγές στις κοινότητές τους. Αυτή η ενδυνάμωση οδηγεί σε μεγαλύτερη κοινωνική ένταξη και ενισχύει την απασχολησιμότητα και την προσωπική τους ανάπτυξη.
Συνοπτικά, το έργο SocEnter βοηθά τα μειονεκτούντα άτομα να αναπτύξουν δεξιότητες κοινωνικής επιχειρηματικότητας, προσφέροντας προσβάσιμη, πρακτική και βασισμένη στην αξία εκπαίδευση. Μέσω των καινοτόμων πλατφορμών, των ολοκληρωμένων εκπαιδευτικών ενοτήτων και της συνεργατικής προσέγγισης, το έργο εξοπλίζει τους συμμετέχοντες με τη γνώση και την αυτοπεποίθηση να δημιουργήσουν και να διατηρήσουν επιτυχημένες κοινωνικές επιχειρήσεις, συμβάλλοντας τελικά στην προσωπική και επαγγελματική τους ανάπτυξη. Καθώς δύο εταίροι της κοινοπραξίας του έργου είναι ενεργοί κοινωνικοί συνεταιρισμοί, μπορέσαμε να δοκιμάσουμε και να εφαρμόσουμε αυτές τις πρακτικές και να μοιραστούμε τα ευρήματά μας, καθώς και τις βέλτιστες πρακτικές με άλλα ιδρύματα και ενδιαφερόμενα μέρη, δημιουργώντας ένα δίκτυο επικοινωνίας και αμοιβαίας υποστήριξης με κοινό στόχο: βοηθώντας μειονεκτούντα άτομα.