Παρουσιάζουμε το αποτέλεσμα αρ. 2 του έργου
Ως μέρος του έργου μας, δημιουργήσαμε μια ειδική ομάδα στο Facebook αφιερωμένη στο crowdsourcing. Σας ενθαρρύνουμε να συμμετάσχετε μαζί μας για να λάβετε μέρος στη συζήτηση, να ανταλλάξετε ιδέες και να βρείτε άτομα που είναι πρόθυμα να συνεργαστούν στο έργο σας:
Τι είναι το crowdsourcing και γιατί να το χρησιμοποιήσετε;
Το crowdsourcing περιλαμβάνει τη λήψη εργασίας, πληροφοριών ή απόψεων από μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων που υποβάλλουν τα δεδομένα τους μέσω του Διαδικτύου, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και των εφαρμογών smartphone https://www.investopedia.com/terms/c/crowdsourcing.asp. Ο όρος επινοήθηκε το 2006 όταν οι συντάκτες του Wired Jeff Howe και Mark Robinson τον χρησιμοποίησαν για να περιγράψουν τη χρήση του Διαδικτύου για τη δημιουργία και τη σύνδεση ιδεών https://www.wired.com/2006/06/crowds/.
Όλες οι πληροφορίες που σχετίζονται με την πλατφόρμα δημοσιεύονται στο Epale https://epale.ec.europa.eu/pl/user/208531 και στο Linkedin https://www.linkedin.com/in/zbigniew-d%C4%85browski- 378bb5159/
Το crowdsourcing βασίζεται σε τέσσερις βασικές έννοιες:
απόκτηση γνώσεων μέσω της επίλυσης προβλημάτων,
δημιουργία νέου περιεχομένου (όπως στην περίπτωση της Wikipedia),
ψηφοφορία
crowdsourcing, δηλαδή συλλογή κεφαλαίων μέσω μικρών συνεισφορών από μεγάλο αριθμό ατόμων.
Σε τι χρησιμεύει το crowdsourcing;
Το crowdsourcing σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε νέες, δημιουργικές ιδέες που μπορεί να μην είναι δυνατές στα παραδοσιακά οργανωτικά πλαίσια.
Η χρήση της γνώσης και της εμπειρίας ανθρώπων από διαφορετικά υπόβαθρα και περιοχές επιτρέπει πιο ολοκληρωμένες και καινοτόμες λύσεις.
Με το crowdsourcing, τα αποτελέσματα μπορούν να επιτευχθούν με χαμηλότερο κόστος, επειδή εμπλέκεται ένα ευρύ φάσμα εθελοντών ή εξωτερικών εμπειρογνωμόνων.
Πού μπορείτε να αναζητήσετε crowdsourcing;
1. Amazon Mechanical Turk (MTurk) https://www.mturk.com/worker – Εικονική αγορά crowdsourcing που δημιουργήθηκε από την Amazon. Η υπηρεσία σάς επιτρέπει να αναθέτετε απλές εργασίες, όπως επαλήθευση έρευνας, συγγραφή μεταγραφών ή έλεγχος μεταφράσεων.
2. Upwork https://www.upwork.com/ Η πλατφόρμα επιτρέπει στις εταιρείες να προσλαμβάνουν επαγγελματίες για τα έργα τους. Οι πιθανοί υπάλληλοι μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να στείλουν βιογραφικά, να διαχειριστούν έργα και να περιηγηθούν σε προσφορές εργασίας.
3. Υπάρχουν επίσης πλατφόρμες crowdsourcing που εστιάζουν σε έναν συγκεκριμένο κλάδο, π.χ. Παραδείγματα τέτοιων πλατφορμών είναι οι Crowdspring https://www.crowdspring.com/ και DesignCrowd https://www.designcrowd.com/. Οι πελάτες υποβάλλουν τις ιδέες τους για το σχεδιασμό λογότυπων, γραφικών και άλλων γραφικών στοιχείων και υπάλληλοι από όλο τον κόσμο στέλνουν τις σχεδιαστικές προτάσεις τους.
4. Το HeroX https://www.herox.com/ και το Wazoku Crowd https://www.wazokucrowd.com/ είναι παραδείγματα πλατφορμών αφιερωμένων στην εύρεση λύσεων σε επιστημονικά και επιχειρηματικά προβλήματα. Συνδέουν εταιρείες με μια κοινότητα καινοτόμων. Οι εταιρείες δημοσιεύουν εκεί τις προκλήσεις τους, για τις οποίες αναζητούν δημιουργικές και καινοτόμες λύσεις και οι εργαζόμενοι υποβάλλουν τις ιδέες τους για την επίλυσή τους.
Η ομάδα μας στο crowdsourcing: